چند راه برای درمان لجبازی کودکان
1-مستقل بار آوردن کودک:
دربرخورد کلی در زندگی بایدطوری با کودک رفتار کرد که اوبتواند در امور روز مره ی خود به طور مستقل وگاهی بدون نیاز به دیگران تصمیم بگیرد. البته فشارهای منفی رانبایددر این خصوص وارد کرد،بلکه باید باراهنمایی های به جا تذکر داد وروش های صحیح رابه موقع به او آموزش داد.
2-کودک را تاحدامکان وادار به عجله وشتاب زدگی نکنیم.
معمولا خانواده ها در چند کار،کودک را ناخواسته یا خواسته به عجله وشتابزدگی وادار می کنند که بیشتر مواقع عدم آگاهی والدین در تشدید آنها ،دخالت مستقیم داردازجمله چیزهایی که می توان در این رابطه یادآور شد:
الف-حمام کردن:در دوران طفولیت عدم آشنایی والدین به خصوص مادر از مسایل تربیتی باعث می شود به جای فراهم آوردن محیطی شاد ومفرح هنگام استفاده از حمام ،آن را به محیطی درد آور ووحشتناک برای او تبدیل می کند. برای این کار بهتر است اجازه بدهیم کودک خوب بازی کند ودر همان حال با شعرها وقصه های کودکانه شروع به شستن او کنیم و ضمنا اجازه دهیم تا کودک حتی برخی از اسباب بازی های خودرا به حمام بیاورد وبا آنها مشغول بازی شود.
ب-مهمانی رفتن: همانطور که ما بزرگترها قبل ازرفتن به مهمانی یا گردش نیازداریم خود را آماده کنیم ،فرزندان ما هم نیاز دارند که آماده شوند.البته نیاز آنهابا نیاز ما اندکی تفاوت دارد.پس بهتر است زمان رفتن به مهمانی یاگردش را یک ساعت قبل از حرکت به کودک یادآور شویم تا بتواندبا کمک بزرگترهاآماده شود.متاسفانه بعضی از والدین کمی قبل از حرکت به کودک می گویند آماده شود واین کار باعث لجبازی ومخالفت او می شود.چون دایم به او تذکر می دهیم که زود باش ،سریع تر،دیر شدو..به جای این که سرعت کودک را برای آماده شدن بیشتر کنیم ،باعث می شویم که مخالفت کند.
ج-غذا خوردن،خوابیدن و :کودک مانندافراد بزرگسال نمی توانداز نیروی تفکر وحرکت در یک زمان استفاده کند ووالدین باید بدانند زمان تفکر وانجام کارها در کودکان به سعه ی صدر بیشتری نیاز دارد.
3-رشوه ندادن وحذف پاداش کودک لجباز:
اگر کودک برای رسیدن به مطلوب خود چه درست وچه نادرست شروع به گریه کردن ویا دادکشیدن بکند وازاین راه بخواهد به خواسته ی خود برسد ووالدینی که به اصطلاح حوصله ی ندارند با دادن امتیاز (رشوه)به کودک ،اورا ساکت می کنند،باعث پرورش لجبازی در او می شوند. پس باید پدر به خصوص مادر ازدادن هرگونه رشوه وپاداش به کودک خودداری کند.البته تشویق برای کارهای خوب ومثبت کودک با رشوه دادن فرق دارد.تشویق باعث رشد اعمال نیک وحرکت به سوی ترقی می شود.اما باید توجه داشت که تشویق وپاداش ،باید به اندازه ودر خور کار اوباشد.
4-عدم توجه ونادیده گرفتن رفتار کودک لجباز:گاهی بهتر است وقتی فرزندانمان شروع به داد وبیداد می کند خیلی خونسرد وبی توجه از کنار مسئله عبور کنیم به طوری که یا متوجه نشده ایم ویا موضوع برایمان اهمیت ندارد.
منبع :سایت نور دیده
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی احمدآبادی در 1394/09/03 ساعت 11:45:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1394/11/12 @ 02:07:20 ب.ظ
نرجس خاتون(س) شاهین شهر [عضو]
سلام
دهه فجر، یادبود حیات دوباره ملت ایران و كشور عزیز ماست. مردم این ایام را جشن مىگیرند و حق دارند جشن بگیرند. (مقام معظم رهبری)
آغاز ایام الله دهه ی فجر بر همه فجر آفرینان مبارک باد.
1394/10/29 @ 08:55:14 ق.ظ
کتابسرای خاتم [بازدید کننده]
شرح کتاب الموجز فی اصول الفقه - شارح: استاد علی صافی اصفهانی - دوره دوجلدی شامل متن عربی ، ترجمه و شرح - اصفهان کتابسرای خاتم - 03132236739 - 09133062935 - جهت اطلاع : قیمت دوره دو جلدی 450.000 ریال - امکان ارسال کتاب- www.posteketab.blogfa.com
1394/10/02 @ 10:38:38 ق.ظ
سلام فرزند من بسیار بسیار لجبازه، مطلب شما برایم مفید خواهد بود