چگونه فرزندانمان را برای نماز صبح بیدار کنیم؟
1. پیش از هر چیز، خواب آنان باید طبق برنامه باشد. کودکان و نوجوانانی که شبها دیر می خوابند، صبح ها به سختی بیدار می شوند. یکی از عوامل مهم دیر خوابیدن آنان، خواب زیاد روز (بعد از ظهر) است.
2. رژیم غذایی نیز میتواند در سستی و رخوت و سخت بیدار شدن آنها مؤثر باشد. مصرف پی در پی خوراکی های با طبع سرد، نوجوان را دچار سستی میکند؛ بنابر این توصیه میشود در کنار این گونه خوراکی ها، از خوردنی های با طبع گرم نیز استفاده کند.
3. هنگامی که صبحها میخواهید فرزند خود را بیدار کنید، به مرحلهی گذر توجه داشته باشید بدین معنا که حدود 15 دقیقه قبل از موعد و در سه مرحله او را بیدار کنید: مرحله ی اول وقتی خودتان بیدار میشوید؛ مرحلهی دوم، پس از وضو و آماده شدن برای نماز، و مرحلهی سوم، پس از نماز. بیدار شدن نوجوان به شکل تدریجی برای او راحتتر است. برای نظارت غیر مستقیم بر اقامه ی نماز فرزند، دقایقی پس از نماز خود، به تعقیبات نماز یا تلاوت قرآن بپردازید.
4. زمان بیداری فرزند را به گونهای تنظیم کنید که بتوانید پس از نماز، ساعتی را استراحت کند. امید به استراحت پس از نماز، عاملی برای بیدار شدن او است.
5. وقتی او را بیدار میکنید، از راه دور فریاد نزنید. در کنار بسترش قرار گیرید و با سخن نرم، همراه با مهربانی و عطوفت و ناز و نوازش، او را به آرامی تکان دهید تا بیدار شود.
6. برخی کودکان و نوجوانان، از ماساژ عضلات پشت و گردن به وسیله ی والدین آرامش می یابند و لذت میبرند و این عمل، زمینه ی بیدار شدن بدون تنش آنان را فراهم می سازد.
حسین دهنوی؛ نسیم مهر؛ ج 1؛ ص 149
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط نجفی احمدآبادی در 1397/03/12 ساعت 11:49:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |